Chardonnay

blog-1

Chardonnay

Maturarea in epoca V-a (16-30 septembrie)
Strugurii soi Chardonnay sunt mici, cilindrici, uneori aripaţi, compacţi, cu boabe neuniforme ca mărime.
Bobul este mic, sferic, cu pieliţa de grosime mijlocie, intens pruinată, de culoare galben-verzui, acoperită cu pustule mici brune, pulpa este zemoasa.
Rezistenţa la ger la vita de vie -20ºC -22ºC
Rezistenţă buna la seceta, sensibil la boli.
Se conduce pe tulpini semiînalte, cordon bilateral, cu tăiere în verigi scurte de rod sau cepi de producţie
Sarcina de rod lăsată la taiere fiind de 12-16ochi/m²
Reacţionează foarte bine la la fertilizare şi irigare prin sporuri de producţie şi preferă distanţe mici de plantare.
Producţiile de struguri Chardonnay sunt mici 6-8t/ha, dar de calitate deosebită.