Fetească Neagră

blog-1

Epoca de maturare: a IV-a (1-15 septembrie)
Strugurii sunt mijlocii 200-230 gr, cilindro-conici, aripaţi, cu boabele aşezate des pe ciorchine.
Bobul este mijlociu, sferic, cu pieliţă groasă, de culoare roşie-inchisă, aspect negru-albăstrui, acoperită cu multă pruina, pulpa zemoasă.
Rezistenţa la ger e bună -22ºC -24ºC şi la secetă.
Sensibil la mană şi făinare.
Datorită vigorii mari de creştere, necesită cultura pe terenuri mai puţin fertile, scheletice, calcaroase.
Se pretează la conducerea pe tulpini înalte şi semiînalte, cordon bilateral simplu sau dublu, cu tăiere în elemente scurte de rod.
Se recomandă plivitul lăstarilor sterili în proporţie de 20-25%
Zahar 200-250 g/l
Aciditate echilibrata 4,7-5,5 g/l
Vinurile obţinute se incadrează in categoria celor cu denumire de origine şi sunt seci sau uşor demiseci, au o tărie alcoolică de 12-12,5°, prezintă o culoare roşie intensă cu nuanţe rubinii, aroma aminteşte de cea a coacăzului negru.
Producţiile de struguri e de 8-12 t/ha
Sinonime: Păsărească, Coada rândunicii