Muscat de Hamburg

blog-1

Muscat de Hamburg - soi rosu de masa

Epoca de maturare Muscat de Hamburg: medie 
Greutate ciorchin: 300-400 gr
Greutate bob: 5-6 gr
Zahar: 16-18 %
Aciditate: 5,5 ‰
Rezistenţa la transport a strugurilor de masa: medie 
Struguri de masa  au mărime mijlocie spre mari, rămuroşi cu ramificaţiile secundare foarte dezvoltate.
Boabele sunt mari şi prezintă neuniformitate în ceea ce priveşte mărimea lor şi culoarea pieliţei.
Pulpa este cărnoasă, crocantă cu gust puternic de muscat, acoperită cu pruină.
Rezistenţa la ger a viţei de vie e mijlocie, slabă la secetă şi foarte sensibil la mană, făinare şi putregaiul cenuşiu al strugurilor.
Dă recolte mari şi de calitate pe soluri uşoare, bine aprovizionate cu substanţe nutritive şi apă.
Încărcătura de rodire recomandată la soiul Muscat de Hamburg este de
12- 16 ochi/m², repartizată pe coardele de rod de 8-12 ochi.
Forma de conducere a vitei de vie soi Muscat de Hamburg: semiînaltă si înaltă
Necesită multe lucrări in verde: plivitul lăstarilor sterili, normarea inflorescenţelor la 20-25 pe butuc, scurtarea inflorescenţelor ţi desfrunzitul parţial în toamnele reci şi umede pentru a preveni atacul de putregai cenuşiu.
Producţiile de struguri Muscat de Hamburg obţinute pot depăşi 10-15 t/ha.
Strugurii au o durată destul de redusă de păstrare pe butuc, de numai 10-15 zile.
Datorită calităţii deosebite a strugurilor acest soi este considerat Regele soiurilor de struguri de masă.